Divulgació científica digital
Neurones Fregides no és un sol projecte, en són molts!
Som moltes persones divulgant ciència en formats i de temes diferents. Trobaràs el que t’interessa, comprova-ho!
Un canal per entendre el nostre entorn i entendre’ns a nosaltres mateixes a través de la ciència. Respostes orgàniques al perquè de les coses des d’un punt de vista bioquímic.
Un canal per a éssers curiosos de totes les edats. Si t’agrada la física o senzillament t’agrada saber com funcionen les coses des de les més quotidianes a les més llunyanes, aquest és el canal!
Lutravioleta divulga ciència apropant l’empremta femenina d’una manera lúdica i divertida! S’apassiona amb les STEAM i la transmet als infants, joves i adults amb tallers i espectacles.
Nosaltres sempre hem sigut una mica l’ovella verda de la família. Xerrem sobre biodiversitat i sostenibilitat al nostre pòdcast, episodis de 20 minuts per a tots els públics.
Mostro l’altra cara de l’espai: més propera, allunyada dels mites i tòpics típics. Curiositats sobre l’àmbit aeroespacial, pioneres de l’àmbit STEAM i veuràs que la “rocket science” no és tan complicada.
Som una revista digital dirigida per joves investigadors amb continguts setmanals. A la nostra pàgina web trobaràs reportatges, episodis de pòdcast, ressenyes de llibres i molt més!
Per què algunes persones tenen el cabell rinxolat i d’altres el tenen llis? Divubio és un projecte que respon aquestes i altres preguntes relacionades amb la biologia.
Com el nom indica en aquest projecte multiplataforma hi trobareu una mica de tot: salut pública, biologia i la ciència en general, tot amb una visió crítica i global!
Divulgo la física i la vida investigadora en un estil informal, fresc i proper. A les meves diferents xarxes aprendràs tot el que hi ha darrere l’Univers, des del més petit fins al més gran.
Un espai de divulgació de Ciències de la Terra i Geologia per a tothom! Busquem explicar que amaga el nostre planeta amb el què més ens agrada: llibres, sèries, pel·lícules i tot allò que ens envolta.
Ens agrada servir la ciència ben calenteta, que sigui bona i fàcil de pair. Volem acostar la ciència a tothom. Des dels conceptes més assentats de la ciència fins a les fites més avantguardistes.
Som els primers verificadors de Catalunya. Fem fact-checking científic sobre salut i canvi climàtic, i disposem de cursos per a adolescents on els ensenyem a identificar els fakes a les xarxes.
Tristament, aquests projectes ja no creen nou contingut de manera activa, però podeu fer-hi una ullada, perquè tenen una hemeroteca increïble!
Un canal a Youtube que explica curiositats i vol respondre preguntes simples relacionades amb la ciència. Des de biologia a matemàtiques, passant per física o la química!
Un pòdcast de ciència (i una mica de pseudociència) on quatre amics de la universitat parlem sobre curiositats i novetats del món científic tot intentant fer una mica de gràcia.
4 investigadors treballant fora de Catalunya i una persona aliena al món científic per parlar de ciència en episodis de pòdcast. Temes de rellevància i interès a la ciutadania d’una manera propera i rigorosa.
Donem a conèixer la biodiversitat del massís del Port, situat al sud de Catalunya. Iniciatives més locals com aquesta ajuden a fer que la gent del territori conegui les espècies del seu entorn.