Neurones Fregides

Divulgació científica digital

Les neurones

Neurones Fregides no és un sol projecte, en són molts!
Som moltes persones divulgant ciència en formats i de temes diferents. Trobaràs el que t’interessa, comprova-ho!

cAMP divulgatiu

Un canal per entendre el nostre entorn i entendre’ns a nosaltres mateixes a través de la ciència. Respostes orgàniques al perquè de les coses des d’un punt de vista bioquímic.

La dimoni de Maxwell

Un canal per a éssers curiosos de totes les edats. Si t’agrada la física o senzillament t’agrada saber com funcionen les coses des de les més quotidianes a les més llunyanes, aquest és el canal!

Lutravioleta

Lutravioleta divulga ciència apropant l’empremta femenina d’una manera lúdica i divertida! S’apassiona amb les STEAM i la transmet als infants, joves i adults amb tallers i espectacles.

L’Ovella Verda

Nosaltres sempre hem sigut una mica l’ovella verda de la família. Xerrem sobre biodiversitat i sostenibilitat al nostre pòdcast, episodis de 20 minuts per a tots els públics.

Galàxia Nu

Mostro l’altra cara de l’espai: més propera, allunyada dels mites i tòpics típics. Curiositats sobre l’àmbit aeroespacial, pioneres de l’àmbit STEAM i veuràs que la “rocket science” no és tan complicada.

Ciència Oberta

Som una revista digital dirigida per joves investigadors amb continguts setmanals. A la nostra pàgina web trobaràs reportatges, episodis de pòdcast, ressenyes de llibres i molt més!

Divubio

Per què algunes persones tenen el cabell rinxolat i d’altres el tenen llis? Divubio és un projecte que respon aquestes i altres preguntes relacionades amb la biologia.

Soc Tastaolletes

Com el nom indica en aquest projecte multiplataforma hi trobareu una mica de tot: salut pública, biologia i la ciència en general, tot amb una visió crítica i global!

Del buit al tot

Divulgo la física i la vida investigadora en un estil informal, fresc i proper. A les meves diferents xarxes aprendràs tot el que hi ha darrere l’Univers, des del més petit fins al més gran.

Repedra

Un espai de divulgació de Ciències de la Terra i Geologia per a tothom! Busquem explicar que amaga el nostre planeta amb el què més ens agrada: llibres, sèries, pel·lícules i tot allò que ens envolta.

Cullerades de ciència

Ens agrada servir la ciència ben calenteta, que sigui bona i fàcil de pair. Volem acostar la ciència a tothom. Des dels conceptes més assentats de la ciència fins a les fites més avantguardistes.

Verificat

Som els primers verificadors de Catalunya. Fem fact-checking científic sobre salut i canvi climàtic, i disposem de cursos per a adolescents on els ensenyem a identificar els fakes a les xarxes.Neurones alumni

Tristament, aquests projectes ja no creen nou contingut de manera activa, però podeu fer-hi una ullada, perquè tenen una hemeroteca increïble!

Parlem de Ciència

Un canal a Youtube que explica curiositats i vol respondre preguntes simples relacionades amb la ciència. Des de biologia a matemàtiques, passant per física o la química!

La 4a llei de Newton

Un pòdcast de ciència (i una mica de pseudociència) on quatre amics de la universitat parlem sobre curiositats i novetats del món científic tot intentant fer una mica de gràcia.

Cientifica’t!

4 investigadors treballant fora de Catalunya i una persona aliena al món científic per parlar de ciència en episodis de pòdcast. Temes de rellevància i interès a la ciutadania d’una manera propera i rigorosa.

Bioports

Donem a conèixer la biodiversitat del massís del Port, situat al sud de Catalunya. Iniciatives més locals com aquesta ajuden a fer que la gent del territori conegui les espècies del seu entorn.