Neurones Fregides

Divulgació científica digital

Projectes realitzats

A Neurones Fregides ja hem desenvolupat diferents projectes de divulgació científica, a través de subvencions i la col·laboració amb diferents agents.

Per què els elefants no tenen càncer?

Un llibre per descobrir que la ciència no és una, sinó més aviat cinquanta-i-una! Descobreix una ciència interconnectada a través de 16 autors amb temes i estils ben diversos!

Disseccionem la ciència

Un cicle de taules rodones que incideix en la ciència en sí. No aprendràs sobre l’ADN ni sobre forats negres, sinó sobre com funciona la ciència, al nivell més humà possible

Quèqui

Tres científics brillants se sumen a Pere Renom en una nova aventura televisiva científica que t’enamorarà.
Quèqui és un programa de 3cat que ofereix una perspectiva fresca a la divulgació científica.

La hipòtesi absurda

Què passaria si ens contacten els alienígenes? I si ChatGPT és escollit ministre de cultura? Un pòdcast d’humor on et colem ciència i societat a partir de premisses absurdes (o potser no tant?).

Recerca’t

Un podcast on entrevistem a joves investigadors/es de totes les àrees del coneixement, per a apropar la recerca que fan de primera mà i visibilitzar el jovent implicat i les seves realitats.

A la gola del llop

Després de la COVID-19, s’obre una era en la qual la ciència està en el punt de mira. Utilitzem l’oportunitat per posar damunt la taula altres amenaces reals que s’han d’adreçar com més aviat millor.

Ciència a l’abast

10 vídeos que ens endinsen d’una manera informal i amena, però amb rigor científic, cap a l’interior de projectes de recerca ambientals per crear consciència i interès per la natura, i animar-nos a participar en projectes de ciència ciutadana